FloR wrote:
Ai niste fotografii superbe Eliz. Felicitari din inima! Spune-mi..majoritatea sunt trase fara blit, asa-i? Cred ca folosesti intens trepiedul pe de alta parte.

. Ma tot minunez cum de-ti iese bk asa curat si cremos in majoritatea fotografiilor. De la iso mare e asta? Multumesc.
bine ai revenit Florentina.
o sa iti rapund la intrebari pe rand
-blitz circular am, insa nu l-am mai folosit de vreo 1 an pt ca nu imi placea ca ieseau reflexii si backgroundul intunecat. cel mai important mi se pare lumina uniforma, ceea ce se intampla de obicei dimineata inainte de 7-8 sau cand este innorat.
-nu prea folosesc tripodul+telecomanda, doar dupa august anul trecut am folosit tripod, tot ce e poza facuta inainte de august 2009 inseamna ca e facuta din mana. vreo jumatate din pozele din ultimele 2 serii sunt cu tripod. dupa cum vezi unele sunt la 1/8 secunde. la timpi asa mari chiar si cu tripod trebuie sa tragi mai multe cadre si uneori toate sunt miscate.
-background: trebuie sa incerci sa gasesti subiecti care nu stau pe backgrounduri aglomerate. obiectivele cu focale mai lungi scot backgrounduri mai cremoase si dof ramane la fel. deci un 180mm are un avantaj fata de un 100mm din acest punct de vedere.
-iso mare nu ajuta la background decat in sensul ca nu esti nevoit sa folosesti blitz si sa dezechilibrezi iluminarea dintre subiect si background. la iso800 dau un noise reduction cu mask (doar pe background nu si pe subiect).